• Image 02

    Άγραφα

    Η καρδιά της Ρούμελης

    της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

  • Image 03

    *Το γεφύρι της Βίνιανης

  • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση 2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, στις είκοσι μία(21) Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 6η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, στις είκοσι (20)  Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα  και ώρα 13:00  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Σας ενημερώνουμε ότι άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στην ηλεκτρονική σελίδα www.keaprogram.gr

Το κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα ολοκληρωμένο προνοιακό επίδομα για νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας. Ως νοικοκυριά εννοούνται ένα ή περισσότερα άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα υποβάλλονται οποτεδήποτε ένα νοικοκυριό θεωρεί ότι πληροί τα κριτήρια ένταξης και η ημερομηνία των αιτήσεων είναι ανοικτή για όλο το έτος.

Σημαντικές Διευκρινήσεις:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Ενημερωτική εκδήλωση για τις δυνατότητες που παρέχει στους Αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Ενημερώνουμε ότι όσοι Αγρότες επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι, τη Δευτέρα 20/02/2017 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες από πλευράς ενδιαφέροντος δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων

          Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στο Κερασοχώρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την  16η Φεβρουαρίου 2017, ώρα 12.00 ημέρα Πέμπτη σε τακτική συνεδρίαση  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Αγράφων  με θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 5η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, στις δέκα τέσσερις (14)  Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη  και ώρα 13:00  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Β/βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων

          Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στο Κερασοχώρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την 13η Φεβρουαρίου  2017, ώρα 12.00 ημέρα Δευτέρα σε τακτική συνεδρίαση  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Β βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Αγράφων με θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Δόθηκε παράταση για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων της Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους

Ενημερώνουμε ότι για τις θέσεις οκτάμηνης εργασίας στους Δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, δόθηκε παράταση από τον ΟΑΕΔ για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέχρι και τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 4η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, στις έξι (06)  Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα  και ώρα 13:00  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη της Αν. Υπουργού Εργασίας κας Αντωνοπούλου στο Δήμο Αγράφων

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, το Δήμο Αγράφων επισκέφθηκε για πρώτη φορά η Αν. Υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή να ενημερώσει λεπτομερώς την αρμόδια Υπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής των Αγράφων, τόσο γενικά όσο και ειδικά στον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα...
Cloudy

-1°C

Άγραφα

Cloudy

Υγρασία: 100%

Άνεμος: 6.44 km/h

Cloudy

-4°C

Γρανίτσα

Cloudy

Υγρασία: 100%

Άνεμος: 6.44 km/h

Cloudy

-1°C

Ραπτόπουλο

Cloudy

Υγρασία: 100%

Άνεμος: 6.44 km/h

Cloudy

2°C

Κερασοχώρι

Cloudy

Υγρασία: 100%

Άνεμος: 11.27 km/h

Cloudy

-2°C

Δ. Φραγκίστα

Cloudy

Υγρασία: 100%

Άνεμος: 11.27 km/h