• Image 02

    Η καρδιά της Ρούμελης

    της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

  • Image 03

    *Το γεφύρι της Βίνιανης

  • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Πρόσκληση στην 21η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, την εικοστή έκτη (26) Αυγούστου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Δωρεάν Ιατρική εξέταση μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Δήμο Αγράφων για Γυναίκες άνω των 45 ετών τις επόμενες δύο ημέρες

Ο Δήμος Αγράφων ως μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων, συνεχίζει τις δράσεις των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων. Αυτή τη φορά στο Δήμο Αγράφων θα βρίσκεται μηχάνημα μέτρησης οστικής μάζας (για την οστεοπόρωση).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Στο Δήμο Αγράφων βρίσκονται τα αποτελέσματα Μαστογραφιών και Τεστ ΠΑΠ των κυριών που εξετάστηκαν 9 – 11 Ιουνίου από το Ιατρικό κλιμάκιο του Ολυμπιακού Χωριού και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Παρακαλούνται οι κυρίες που εξετάστηκαν σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο στις  9-11 Ιουνίου από το Ιατρικό Κλιμάκιο του Ολυμπιακού χωριού υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να παραλάβουν από το Δήμο Αγράφων τα αποτελέσματα των Μαστογραφιών και των Τεστ ΠΑΠ. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλ:2237351318 (κα Έλλη Γατή)

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Κλείνει ο κύκλος εκδηλώσεων του Δήμου Αγράφων με το Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ και την εκδήλωση μνήμης στο Νιμάτι Χρύσως την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο κύκλος εκδηλώσεων  του Δήμου Αγράφων για τον Αύγουστο κλείνει με δύο εκδηλώσεις για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

  1. Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων του οποίου συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Αγράφων, στον Τριπόταμο και στη θέση «Λαχανόκηπος» το Σάββατο το πρωί στις 20 Αυγούστου
  2. Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες συμπατριώτες μας από τους Ιταλούς κατακτητές, στο μνημείο πεσόντων στο Νιμάτι Χρύσως, η οποία θα γίνει το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί θεία λειτουργία, δοξολογία και αρτοκλασία στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ με την ευκαιρία του ερχομού της σεπτής Κάρας του από την Ι.Μ. Κορώνης Καρδίτσας όπως γίνεται κάθε χρόνο

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διαβούλευση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης LEADER στην Παλαιοκατούνα - Πού μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για ενημέρωση και αιτήσεις προκειμένου να επιδοτηθούν

Ο Δήμος Αγράφων, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και η Φθιωτική Αναπτυξιακή  ΑΕ πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα – διαβούλευση στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης CLLD LEADER (2014-2020) με θέμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι παρουσία του Δημάρχου Αγράφων  κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιού, είχαν την ευκαιρία κατά τη διαβούλευση να ενημερωθούν για την προσέγγιση CLLD LEADER (2014-2020)  η οποία αποτελεί μια μέθοδο υλοποίησης ολοκληρωμένων στρατηγικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και δίνει τη δυνατότητα σε  δήμους,  ιδιώτες και φορείς  να επιδοτηθούν σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριοποιημένων δράσεων που αφορά κυρίως:

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Με συγκίνηση παρουσιάστηκε ο δίσκος "Ρούμελη - Ηχογραφήσεις Σίμωνος Καρά - 1978" στην Κρέντη και τιμήθηκαν οι μουσικοί της από το Δήμο Αγράφων και το Κ.Ε.Π.Ε.Μ.

Ο Δήμος Αγράφων και το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ), σε συνεργασία με τους Συλλογικούς φορείς της Κρέντης, παρουσίασαν την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στην κεντρική πλατεία Κρέντης το νέο δίσκο του ΚΕΠΕΜ «Ρούμελη - Ηχογραφήσεις Σίμωνος Καρά, 1978», ο οποίος περιλαμβάνει τις ηχογραφήσεις που είχαν εκδοθεί τη δεκαετία του '70,  από τον ίδιο τον Σίμωνα Καρά,  σε δίσκο βινυλίου. Είναι το δεύτερο CD της σειράς μουσικών εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ με γενικό τίτλο «Μουσικές του Ελληνισμού» και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια αντιπροσωπευτικά της μουσικής παράδοσης της Ρούμελης ,   εκ των οποίων τρία από την περίφημη «Ζυγιά» της  Κρέντης»  Ευρυτανίας που την αποτελούσαν ο Γιάννης Μάκκας, ο Κώστας Κούρος και ο αείμνηστος Πάνος Ρούμπος.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 6η ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, σήμερα δέκα επτά (17Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 για συζήτηση και λήψη στο μοναδικό θέμα:

Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση Έγκρισης Κανονισμού Ύδρευσης Δήμου Αγράφων

Αριθμός απόφασης: 144/2016

Θέμα 13ο Ημερησίας Διάταξης: «Έγκριση Κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου Αγράφων»

 Εισηγητής: Ο Πρόεδρος Τόλης Γεώργιος

Ο Πρόεδρος  εισηγούμενος το 13ο θέμα ημερησίας διάταξης έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο Μάκκα Απόστολο όπως ενημερώσει σχετικά. Ο Αντιδήμαρχος εισηγούμενος το θέμα ανέφερε τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων μπορεί να θεσπίζει τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, με τις οποίες θέτει κανόνες και καθορίζει όρους και προϋποθέσεις για τα θέματα που περιοριστικά αναφέρονται στο άρθρο 79 του Ν. 3463/2006.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 20η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, στις   εννέα (9) Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Δήμος Αγράφων και Κ.Ε.Π.Ε.Μ. σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Ρούμελη – Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά , 1978», στην Κρέντη 10 Αυγούστου

Ο Δήμος Αγράφων, το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής και οι Συλλογικοί Φορείς της Κρέντης Ευρυτανίας,  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του δίσκου «Ρούμελη – Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά , 1978» όπου θα παρουσιαστεί  η έκδοση των ηχογραφήσεων του Σίμωνα Καρά από τη Ρούμελη , έκδοση η οποία συμπεριλαμβάνει και τρία  τραγούδια της Ευρυτανίας,  που ηχογραφήθηκαν στην Κρέντη στις 18 Ιουλίου 1978  από την περίφημη  τοπική «ζυγιά»,   που την αποτελούσαν ο Γιάννης Μάκκας , ο  Κώστας Κούρος και ο αείμνηστος Παναγιώτης Ρούμπος. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00,  στην κεντρική πλατεία της Κρέντης Ευρυτανίας για να τιμηθεί η δημοτική μας παράδοση και  οι συντελεστές της ηχογράφησης του 1978.

 

Διαβάστε περισσότερα...
Cloudy

27°C

Άγραφα

Cloudy

Υγρασία: 37%

Άνεμος: 35.40 km/h

Breezy

22°C

Γρανίτσα

Breezy

Υγρασία: 46%

Άνεμος: 40.23 km/h

Συννεφιά

32°C

Ραπτόπουλο

Συννεφιά

Υγρασία: 26%

Άνεμος: 28.97 km/h

Συννεφιά

38°C

Κερασοχώρι

Συννεφιά

Υγρασία: 17%

Άνεμος: 22.53 km/h

Συννεφιά

38°C

Δ. Φραγκίστα

Συννεφιά

Υγρασία: 17%

Άνεμος: 22.53 km/h