• Image 02

    Η καρδιά της Ρούμελης

    της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

  • Image 03

    *Το γεφύρι της Βίνιανης

  • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Πρόσκληση στην 19η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, την δεύτερη (2) Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη  και ώρα 12:00  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Πολιτιστικός Αύγουστος στο Δήμο Αγράφων - Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Εκδόθηκε το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο Αγράφων, για τον Αύγουστο 2016. Ο Δήμος στο πλαίσιο των Πολιτιστικών του δράσεων, πρόκειται να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες αλλά και Πολιτιστικούς Συλλόγους, μία σειρά καθιερωμένων μουσικών, παραδοσιακών αλλά και θεατρικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου Στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Αγράφων για τα Προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Δήμο Αγράφων

Στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας βρέθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής προκειμένου να καταθέσει φάκελο με επισυναπτόμενες όλες τις έγγραφες ενέργειές του, τις οχλήσεις αλλά και το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ και τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς, σύμφωνα κάθε φορά με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που προέκυπταν σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων, του Ασθενοφόρου αλλά και πολλών άλλων ζητημάτων που συνέβαλλαν στην μεγέθυνση των ελλείψεων, στην αύξηση της ανασφάλειας και στη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών των Αγράφων.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δ.Ε. Ασπροποτάμου, Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας

Ο Δήμος Αγράφων σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/2006 (ΦΕΚ 1225/Β/5.9.2006)

Α)  ανακοινώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του συγκεκριμένου σχεδίου προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό,

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΒΡΑΓΓΙΑΝΩΝ»

Ο Δήμος Αγράφων διακηρύττει ότι την 16   του μηνός  Αυγούστου του έτους 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (λήξη παράδοσης των προσφορών) στα  γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του  Δήμου  Αγράφων στη Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας, θα διεξαχθεί με ανοιχτό διαγωνισμό με το σύστημα: : προσφοράς με επί μέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας των προσφερομένων επί μέρους  ποσοστών  έκπτωσης,  πάνω  σε  συμπληρωμένο  έντυπο  οικονομικής  προσφοράς  της  υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε με τους του Ν.4281/2014, Ν.3669/08, N. 3263/04, Ν. 3212/03, Ν. 2940/01, Ν. 2372/96, Ν. 2338/95, Ν. 2229/94, τις διατάξεις του Π.Δ. 334/00, Π.Δ. 609/85, Π.Δ. 210/97, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΒΡΑΓΓΙΑΝΩΝ».

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Έλεγχος καταλόγων υπόχρεων που αναρτήθηκαν από Προέδρους ΤΚ

Αναρτήθηκαν από τους Προέδρους Τ.Κ. Ανατολικής Φραγκίστας, Δυτικής Φραγκίστας, Επισκοπής, Μαραθιά, Παλαιοχωρίου και Τριποτάμου οι κατάλογοι με τους υπόχρεους καθαριότητας, βοσκής, νεκροταφείων, άρδευσης και ύδρευσης των ως άνω τοπικών κοινοτήτων.

Παρακαλούνται οι δημότες να προβούν σε έλεγχο και μόνο των καταλόγων και αν διαπιστώσουν οποιοδήποτε διαφορά στα στοιχεία τους να απευθυνθούν στο Γραφείο Εσόδων και με τα απαραίτητα δικαιολογητικά να γίνει η διόρθωση.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το τριήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας

Κυριακή 17 Ιουλίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ευρυτανίας «Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ». Ο τριήμερος σεμιναριακός κύκλος άνοιξε από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο οποίος καλοσώρισε την Εισηγήτρια - Ερευνήτρια και Διδάκτωρ Μελισσοκομίας – κα Σοφία Γούναρη και τους παρευρισκόμενους.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην 18η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 να παραβρεθείτε στην Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στο Κερασοχώρι, στις  είκοσι πέντε (25) Ιουλίου 2016 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 12:00  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: «Εκμίσθωση Χώρου για τη διεξαγωγή Πανηγυριών και Εμποροπανήγυρης»

Ο Δήμαρχος Αγράφων διακηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό με φανερές και προφορικές προσφορές για την α) εκμίσθωση χώρου στη θέση «Σωτήρα» στην Τ.Κ. Ανατολικής Φραγκίστας για την εμποροπανήγυρη την 17-19 Αυγούστου 2016, β) εκμίσθωση της κεντρικής πλατείας στην Τ.Κ. Δυτικής Φραγκίστας για την θρησκευτική πανήγυρη την 7-8 Σεπτεμβρίου 2016 και γ) εκμίσθωση χώρου στη θέση «Καρακάσι» στην Τ.Κ. Δυτικής Φραγκίστας για την θρησκευτική πανήγυρη την 26 Σεπτεμβρίου 2016 με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσό προσφοράς για κάθε εκμίσθωση.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης: της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δ.Ε. Βίνιανης, Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας

Ο Δήμος Αγράφων σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/2006 (ΦΕΚ 1225/Β/5.9.2006)

Α)  ανακοινώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του συγκεκριμένου σχεδίου προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό,

Διαβάστε περισσότερα...
Sunny

15°C

Άγραφα

Sunny

Υγρασία: 76%

Άνεμος: 11.27 km/h

Sunny

11°C

Γρανίτσα

Sunny

Υγρασία: 87%

Άνεμος: 11.27 km/h

Sunny

17°C

Ραπτόπουλο

Sunny

Υγρασία: 72%

Άνεμος: 6.44 km/h

Mostly Sunny

21°C

Κερασοχώρι

Mostly Sunny

Υγρασία: 61%

Άνεμος: 6.44 km/h

Sunny

12°C

Δ. Φραγκίστα

Sunny

Υγρασία: 80%

Άνεμος: 6.44 km/h