• Image 02

    Άγραφα

    Η καρδιά της Ρούμελης

    της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

  • Image 03

    *Το γεφύρι της Βίνιανης

  • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση - Εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες στο Νιμάτι της Χρύσως

Ο Δήμος Αγράφων σας καλεί να παραστείτε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει, το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, στο Νιμάτι της Χρύσως.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Συνεχίζονται με επιτυχία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγράφων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 στο Δήμο Αγράφων.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Συνεχίζονται οι Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις του Δημάρχου Αγράφων – Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Συνελεύσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων πραγματοποιούνται από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και ήδη από τις 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν ήδη στις Τοπικές Κοινότητες Τροβάτου Κέδρων, Ραπτοπούλου και Πρασιάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Τα “Τοπόλιανα F.C.” νικητής του τουρνουά 5x5 του Δήμου Αγράφων

Στον μεγάλο τελικό του Δήμου Αγράφων που διεξήχθη χθές το απόγευμα 12/8/2018 στο γήπεδο 5x5 της Βούλπης, τα Τοπόλιανα F.C. αναδείχθηκαν ως ο μεγάλος νικητής του 3ου Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων, αφού κέρδισαν με 5-1 την Α.ΕΛ. (Αθλητική Ένωση Λημερίου).

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αναβίωσης Παραδοσιακού Τρόπου Ζωής στην ΤΚ Ραπτοπούλου από τον Δήμο Αγράφων

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεών του ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε επιτυχώς άλλη μια εκδήλωση, την καθιερωμένη Γιορτή Αναβίωσης Παραδοσιακού Τρόπου Ζωής στην ΤΚ Ραπτοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Αγράφων ο Βασίλης Αγραφιώτης

Το βράδυ της Πέμπτης 9/8 στο Βέρνικο ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Βασίλη Αγραφιώτη για την πολύχρονη προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι και την παραδοσιακή μουσική. Ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής απένειμε τιμητική πλακέτα στον τραγουδιστή.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Επινιανών προς τιμήν του Δρ. Φιλολογίας κ. Γεωργίου Κων. Καραγεώργου

Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Αγράφων και του Συλλόγου Επινιανών, η 4η Ημερίδα προς τιμήν του διαπρεπούς Δρ. Φιλολογίας κ. Γεωργίου Καραγεώργου, στην κεντρική πλατεία Επινιανών το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 στις 11:30 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Διεξαγωγή ημιτελικών αγώνων και τελικού αγώνα του Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων

Ανακοινώνεται πως οι ημιτελικοί αγώνες του Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αγράφων στο facebook. (Δήμος Αγράφων Municipality of Agrafa)

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Γιορτή αναβίωσης Παραδοσιακού Τρόπου ζωής στο Ραπτόπουλο από τον Δήμο Αγράφων

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον Γιορτή αναβίωσης Παραδοσιακού Τρόπου Ζωής στο Ραπτόπουλο και σας καλεί να βρεθείτε την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:30, στην κεντρική πλατεία Ραπτοπούλου σε ένα παραδοσιακό γλέντι όπου θα προσφερθούν τοπικά - παραδοσιακά εδέσματα από τον Δήμο Αγράφων και θα γίνει αναπαράσταση του Σαρακατσάνικου Γάμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αγράφων – Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Συνελεύσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή από τις 10 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα...
Mostly Cloudy

15°C

Άγραφα

Mostly Cloudy

Υγρασία: 93%

Άνεμος: 6.44 km/h

Γρανίτσα

Rain

17°C

Ραπτόπουλο

Rain

Υγρασία: 94%

Άνεμος: 0.00 km/h

Συννεφιά

20°C

Κερασοχώρι

Συννεφιά

Υγρασία: 91%

Άνεμος: 6.44 km/h

Mostly Cloudy

13°C

Δ. Φραγκίστα

Mostly Cloudy

Υγρασία: 90%

Άνεμος: 6.44 km/h