Εκδηλώσεις δήμου

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στο Μάραθο, ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον προεπαναστατικό ήρωα Αντώνη  Μακρυγιάννη Κατσαντώνη.
Στη γενέτειρα του Κατσαντώνη, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια, ανήμερα της Πεντηκοστής, πραγματοποιείται στο Μάραθο εκδήλωση προς τιμή του ήρωα, αλλά και το ετήσιο αντάμωμα των όπου γης Μαραθιωτών.
Ο Δήμος Αγράφων, σε συνεργασία με την ΤΚ Μαράθου και τον Σύλλογο Μαραθιωτών, πραγματοποίησε φέτος την εκδήλωση. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Κατσαντώνη και η κατάθεση των στεφάνων.
Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη θέση «Λαχανόκηπος» στον Τριπόταμο η Τιμητική Εκδήλωση  Μνήμης για τα 196 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας  και τον Σύλλογο Νέων Τριποτάμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τριποτάμου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση των στεφάνων.
Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Κερασοβίτη Οπλαρχηγό και ήρωα του 1821 Κώστα Βελή, με εκδηλώσεις τιμής που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο Κερασοχώρι.
Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» απέδωσαν φόρο τιμής στον ήρωα του Κερασοχωρίου.
Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του Κερασοχωρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και ιερέων της περιοχής, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Κώστα Βελή, όπου βρίσκεται και η προτομή του και η κατάθεση στεφάνων.
Με λαμπρότητα και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τελέστηκαν οι παρελάσεις σε όλες τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων στο Δήμο Αγράφων.
Στην έδρα του Δήμου, στο Κερασοχώρι, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος  της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου κ. Παναγιώτης Κουβελέτσος,  η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου κα Μαρούλη Μαρία, οι Σχολικές Μονάδες ΤΚ Κερασοχωρίου, οι συλλογικοί φορείς Κερασοχωρίου – Κρέντης και πλήθος δημοτών.

Ο Δήμος Αγράφων και το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ), σε συνεργασία με τους Συλλογικούς φορείς της Κρέντης, παρουσίασαν την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στην κεντρική πλατεία Κρέντης το νέο δίσκο του ΚΕΠΕΜ «Ρούμελη - Ηχογραφήσεις Σίμωνος Καρά, 1978», ο οποίος περιλαμβάνει τις ηχογραφήσεις που είχαν εκδοθεί τη δεκαετία του '70,  από τον ίδιο τον Σίμωνα Καρά,  σε δίσκο βινυλίου. Είναι το δεύτερο CD της σειράς μουσικών εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ με γενικό τίτλο «Μουσικές του Ελληνισμού» και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια αντιπροσωπευτικά της μουσικής παράδοσης της Ρούμελης ,   εκ των οποίων τρία από την περίφημη «Ζυγιά» της  Κρέντης»  Ευρυτανίας που την αποτελούσαν ο Γιάννης Μάκκας, ο Κώστας Κούρος και ο αείμνηστος Πάνος Ρούμπος.

Σελίδα 1 από 3

Η καρδιά της Ρούμελης

της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!